ایستگاه راه آهن مشهد

 خطوط راه آهن در گذشته یکی از نشانه های پیشرفت هر کشوری بود. احداث این خطوط در هر منطقه ای باعث رشد و پیشرفت آن منطقه می شده است. قطار از جمله وسایلی است که علاوه بر جابجائی مسافر قادر به حمل بار در حجم های بالا می باشد به همین علت است که آن را نمادی از پیشرفت می دانند. مبحث این مطلب، گردشگری از طریق قطار می باشد و به بحث پیرامون این موضوع می پردازیم و همینطور ایستگاه راه آهن مشهد و راههای دسترسی، امکانات و همنطور مسیرهای آن را برای شما معرفی می کنیم. همانطور که می‌دانید وجود حرم امام رضا (ع) در مشهد باعث رونق گرفتن گردشگری زیارتی در آن شده است. علاوه بر این وجود مکان های گردشگری متعدد در شهر مشهد توجه بسیاری از گردشگران را به این مکان جلب کرده است. برای سفر به مشهد از چند طریق می توانید عمل کنید 1) خودرو شخصی، 2) هواپیما، 3) اتوبوس های بین شهری و 4) قطار. در ادامه برای اینکه بدانید چگونه از طریق قطار به این شهر سفر کنید در مجله گردشگری مستر بلیط به شرح جزئیات ایستگاه راه آهن مشهد می پردازیم.

تاریخچه ایستگاه راه آهن مشهد

تاریخچه ایستگاه راه آهن مشهد

ساخت خطوط راه آهن شمال جنوب خراسان در سال 1316 آغاز و در سال 1320 به پایان رسید و در همین سال بهره برداری از آن آغاز گردید. این پروژه از گرمسار آغاز و در شاهرود تمام شد. با آغاز جنگ جهانی اول کار ساخت آن به طور کامل متوقف شد. بار دیگر در سال 1323 همراه با جشنی با شکوه این پروژه که هدف آن اتصال تهران به مشهد با استفاده از خطوط راه آهن بود ادامه پیدا کرد و با تلاش متمادی و پیگیرانه در سال 1335 پایان یافت. در خط تهران-مشهد در حدود سه هزار پل موجود است که هشتاد پل آن از نوع پل‌های بزرگ می باشد. قطارهای توربوترن، اولین بار در خط تهران-مشهد شروع به کار کردند. این خط ریلی، به‌صورت دوبل و رفت و برگشت مجزا می‌باشد و بر خلاف راه جاده ای، به موازات رشته کوه البرز قطعه بینالود، کشیده شده‌است که از نزدیک اسفراین عبور می کند. راه آهن مشهد دارای دو ایستگاه باری و مسافری تفکیک شده، ۷ خط قبول و اعزام مسافری، و چند ترمینال برای ایستگاه باری، گمرک، و ... است.خرید بلیط قطار مشهد را می توانید با استفاده از روش های گوناگون از جمله خرید حضوری و یا آنلاین انجام دهید. در حال حاضر سایت های بسیاری در زمینه فروش آنلاین فعالیت دارند یکی از این سایت ها مستر بلیط می باشد.

یکی از کارهای جالب که بر روی مسیر راه آهن مشهد انجام شده است ایجاد پل سلام است. موقع عبور قطار از روی این پل حرم امام رضا (ع) به خوبی نمایان است و مسافران می توانند از روی این پل به حضرت نمایند. به همین دلیل نام این پل سلام گذاشته شده است.

معماری ایستگاه راه آهن مشهد

معماری ساختمان این ایستگاه مانند بسیاری دیگر از ایستگاه های قدیمی راه آهن ایران دارای پیشینه ای خارق العاده و به دست معماران به نام طراحی شده است. معماری این ساختمان به وسیله معماران ایرانی حیدر غیاثی، عبدالعزیز فرمانیان و محسن فروغی و یک معمار فرانسوی با نام فرناند پویون انجام گرفت، ناظر این پروژه نیز مرتضی کباری بود.

این بنا در بدو ورود، با نیمه سقفی معلق و عظیم، به مسافران خوش آمد می‌گوید. سپس با عبور از ردیفی از ستونها، به سالنی با طاقی مرتفع می‌رسد که بلندی سقف آن، عظمتی بی انتها را در ذهن بیننده ایجاد می‌کند به چشم می خورد. زاویه این طاق، برابر با زاویه پل ورسک طراحی شده و خود بنا به شکل بال‌های فروهر و با الهام از معماری اشکانی هاترا وتیس پون طراحی شده است.


https://mrbilit.com/mag/mashhad-train-station/

Comments

Popular posts from this blog

The Biggest and Most Authoritative Library of Open-Source UX Design Resources

Want to Learn Graphic Design? 8 Tips & Tricks for Beginners

Introducing Ultimate Gray and Illuminating: Pantone's Colors of the Year for 2021