مسجد بابا عبدالله نائین

 مساجد ایران به دلیل دارا بودن سبک خاص و بی نظیر، و همچنین به نمایش گذاشتن تلفیقی زیبا از هنر معماری ایرانی اصیل و فرهنگ اسلامی، همواره مورد توجه بسیاری از تاریخ شناسان و هنرمندان بوده اند و همه ساله گردشگران متعددی را به سوی خود جذب می کنند. مسجد بابا عبدالله، یکی از دیدنی ترین بناهای تاریخی شهر نائین است. این جاذبه باشکوه در حوالی بازار نائین و در محله کوی سنگ واقع شده است. اگر احیانا مسیرتان به شهر نائین خورد، بازدید از این مکان فوق العاده را به هیچ وجه از دست ندهید. اگر تصمیم دارید به نائین سفر کنید و از مسجد بابا عبد الله نائین دیدن به عمل آورید، به شما پیشنهاد می کنیم در ادامه این مقاله با مجله مستر بلیط همراه باشید تا به جزئیات مفیدی در خصوص آن دست پیدا کنید.

تاریخچه مسجد بابا عبدالله نائین

با استناد به کتیبه های تاریخی کشف شده، این مسجد در سال 700 هجری قمری بنا به دستور شمس الدین عبدالله، مقارن با حکومت غازان خان مغول ساخته شده است. در عصر ایلخانان مغول نماز جمعه در مسجد جامع برگزار می شد، اما مردم به منظور اقامه نمازهای یومیه به صورت در مسجد بابا عبدالله دور هم گرد می آمده اند. این بنای بی نظیر در سال 737 هجری، مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفته و در تاریخ 31 تیر ماه 1313 در فهرست آثار تاریخی ملی ایران به ثبت رسیده است.

تاریخچه مسجد بابا عبدالله نائین

نقشه و معرفی بخش های مختلف

تمام دیوارهای داخلی گنبدخانه، دارای درگاه و طاق نما هستند و با مقرنس کاری هایی حیرت انگیز زینت یافته اند. در این گنبدخانه کتیبه ای چوبی وجود داشته که عبارتی به تاریخ یکم ماه محرم سال 700 هجری بر روی آن نوشته شده است. هرچند این کتیبه در حال حاضر از مسجد بابا عبدالله انتقال یافته و در موزه نائین برای عموم به نمایش گذاشته شده است. ناگفته نماند که در گنبدخانه این مسجد ده سنگ قبر وجود دارد و چنین به نظر می رسد که این بنا ابتدا قرار بوده به عنوان مقبره استفاده شود، اما بعدها در کنار آن مسجدی نیز احداث شد. در مقابل گنبدخانه، شبستانی با سه دهانه بنا شده که دهانه وسطی آن از دو دهانه دیگر بزرگتر است بی شباهت به ایوان نیست.

درست در میان جبهه رو به روی این قسمت، یک ایوان و در اطراف آن دالان هایی به چشم می خورند. شبستان ستون دار کوچکی نیز در جبهه غربی صحن واقع شده که دارای سه دهانه رو به حیاط است و مقابل آن، در سمت دیگر صحن سه غرفه ایجاد شده، که نمای آن متقارن با نمای شبستان غربی و هماهنگی زیبایی به این بنای تاریخی بخشیده است. یک شبستان زمستانی هم در زیر بخشی از صحن تعبیه شده است، که نور آن به شکلی هوشمندانه از راه روزنه هایی واقع در کف صحن تامین می شود. به نظر می آید که در زمان های گذشته، پشت بام شبستان غربی به عنوان مهتابی کاربرد داشته است. اگر قصد سفر به شهر نائین را دارید، خرید آنلاین بلیط اتوبوس نائین از سایت مستر بلیط را به شما پیشنهاد می دهیم تا سفری امن و آرام برای خود رقم بزنید و در هزینه هایتان نیز صرفه جویی کرده باشید.


https://mrbilit.com/mag/baba-abdolah-mosque/

Comments

Popular posts from this blog

6 Steps to Optimize Your Website With Data-Driven Design

10 Tips for Designing High-Impact Magazines

The Biggest and Most Authoritative Library of Open-Source UX Design Resources